Kosir kosi!


Кренуло је!

Данас, јутрос, око 9,20 ч. један од мојих малобројних другова ме је затекао у кревету, нисам спавао већ био у неком полусну, и чим сам се јавио, рекао је "Косир је кренуо!"- потом ми је објаснио шта се ноћас и јуче догађало у Паризу.... слушао сам га јер ми то није било познато, и док сам га слушао једино сам се плашио онога што би могло да се догоди и нашој великој држави Русији, са које је на Светог Луку скинут Заштитни кишобран, потом сам успео да се сетим делова старе приче мог повременог посетиоца којег ја, будући да о њему не знам ништа, називам Монахом без манастира, из 2011.г., па  ми се, када сам је нашао, учинило да би је требало у овом тренутку поставити као нов наслов, јер се моји читаоци концентришу само на нове наслове, као да сам ја Вучићев "Информер", па не због њих, већ због оних којим је ово намењено то и чиним - постављам стари наслов на место одређено за нове. 
Недавно сам написао да су Оланд, Меркелова и Ердоган мртви, само им то још нико није  јавио, као и њихове државне творевине сазидане како је Монах без манастира давно описао. 
Ми Срби не треба да се радујемо мукама народа које ће посећи замахнути косир, он иде својим путем, али треба да се радујемо чињеници да Бог свакоме плаћа према заслугама.
14.11.2015.г. у 12,03 ч.  Д. Татомировић

На дан 15.11.2015.г. постављен је наслов "Свађа рођака у ЕУ!" који указује на свађу рођака у Еу, у коју ми не треба да се мешамо, посебно не после експлозија у Паризу:
http://zlatnibilten.blogspot.rs/2015/11/svaa-roaka-u-eu.html
_________________________________________________________

Постављено 09.12.2011.г. у 14,45 ч.  

Не зовите Га - не чује вас!

-Сада Он  вас не познаје-


Свратио мој скромни познаник код мене на чај и мало разговора – био код рибара на Сави, наручио оно што му треба за Светог Николу – то је онај о којем сам вâс, читаоце Златног Билтена, у два - три наврата говорио, чак сам вам и нудио да га наговорим да за вас упути неку молбу - његове молбе се испуњавају - нисте били заинтересовани, а он ми је, када сам ја због тога био помало и тужан, објаснио да то тако треба, јер људи више немају намеру да се потчине Богу и моле Га за оно што им је потребно.

И он је постао рестриктиван у мољењу - чини то врло ретко и само када процени да је то потребно и када се тиме остварује нешто значајно за цео наш народ.

Био је добро расположен, обавештен, зна шта чине ови осуђени на пропаст, ови наши у Србији, али и сви други, на Земаљском Шару - и каже, овде ћу, колико се сећам, писати оно шта је рекао, бар део онога - за нешто ми је рекао и да не пишем: – Ма све иде како треба, све ће изаћи на добро.... преко лошег ће се доћи до доброг, изравнаће се рачуни међу државама и народима, пропашће овај новчани систем, успоставиће се праведнији односи међу робама, па није Бог никоме дао неку робу да уцењује друге, већ да се посредством тих роба издржавају, испомажу, упознају, да постану бољи и задовољнији, да је Србин из Србије задовољан што има довољно својих јабука које наша браћа Руси у Сибиру купују за 5 долара/кг, док се код нас и не скупљају, пропадају под дрветом, да буду задовољни Руси што имају гаса и нафте и што за исту не плаћају превише, да Африканци буду задовољни што код њих нема оваквих промена времена и оваквих зима као код нас, да ови народи који живе у Европи виде како се живи у другим крајевима света и буду скромнији и захвалнији Богу што су се организовали тако да им буде чисто и уредно....... да Американци наставе да се сећају Бога пред сваки оброк, јер су у Америку дошли као сиротиња и беземљаши, а онда се осилили и хтели туђе, па убијали и отимали и сређивали и изграђивали заборављајући да је цела Америка власништво Британске Краљице, да они у Америци раде на туђој земљи, све исто као и Русији у којој сељаци никако да постану власници неких пољопривредних површина-они су само они који је обрађују!
А опет Руси и Британска Краљица заборавили да је сва Земља - Божија, па се понашали као власници уместо привремени и власници и корисници!

Пропашћу свих валута света Бог ће овом врстом «Потопа» потопити многа људска зла, јер ће им у исто време, у Америци, Европи, Русији, Кини, Јапану... и свуда, показати да су узалудно радили то што су радили - Он ће их на недвосмислен начин подсетити да без Њега ништа не могу и да ће имати само оно што им Он одреди, показаће и овим нашим расрбљеним Србима, политичарима и тзв. бизнисменима, да им је сав посао био узалудан.

Неће Га дозвати, сада када им «Потоп» прети, јер Га се раније нису ни сећали ни призивали - да јесу, па зар би чинили то што су чинили?!

Сада Он вас не познаје и не чује - потапа све, поравнава, изравнава, уједначује, а помагаће само оне који су га се сећали, слушали и звали у помоћ - Он им је већ помогао колико је потребно - они ће имати где и од чега да живе, они који су сматрани сиротињом неће то више бити, а неће имати ништа више него што су имали и што имају - они ће бити сада они којима ће се завидети, и на њих ће се гледати како ће се у тој новој ситуацији понашати.... време богатстава на нераду је прошло, јер зар су људи стварно мислили да ће им Он толерисати оно што су чинили – праве у жарким пустињама скијалишта са вештачким снегом које праве скупе машине - што ништа нису радили, што су се ослонили на Божије Дарове, а Њега се нису сећали, што су од прихода од Божијих Дарова правили васионске бродове, шпијунирали се, спремали се да освоје  друге планете, да покажу да им је Бог непотребан, што су мислили да постоји алтернатива самом Богу, што су по својој вољи правили бактерије и вирусе за различите болести, како би они одредили колико људи треба да буде на Планети Земљи, што су измишљали најразноврснија оружја и  оруђа за убијање људи, што су укинули љубав међу људима и љубав према Богу, што су престали да се жену и удају и рађају децу, незадовољни оним што им је Он дао - овим потапањем али сада преко великих мука, људи ће се сетити где су грешили!

Није могао ни Он сам да их наговори да иду Правим Путем – али Он има много начина, Он нигде не жури, Његово време је безгранично, Њему ништа не треба јер је све Његово, Он се не такмичи сам са собом – Он се не такмичи са људима, јер су људи Он – Он им је дао по делић сопствених Енергија и сви људи су Његови!

Али, Он им је дао и слободу да Га се одрекну, и тада мале ситне красте – људи, отпадају, а Он са подмлађеним телом, јер се испод сваке красте ствара младо  лепо ткиво - а Он наставља даље, Он се стално самоојачава, самоподмлађује, стално је Исти и стално је леп – а све Он то постиже дељењем Себе, људима, оваквим какви су!

Чују се већ протести, а тек ће, кроз недељу-две, то бити права хука од уздаха, протеста, неверица, незадовољства, свађа, од љутњи на Њега - када ови који сада жмуре, рачунајући када погледају да се ружно претворило у лепо, када заспивају да ће се при буђењу наћи у неком другом свету, оном којем они теже - а неће, пробудиће се у свету  који су заслужили!

Гледајмо само, како се сада у том узаврелом котлу који се зове Европа, гурају и пробају да из њега изађу ослањајући се на оне најслабије - али они слаби их вуку доле, то је као што је описано у Библији када се говори о Паклу – а нема никаквог великог Небеског Котла, јер за њим нема потребе – у Небу је свако у пределима које је заслужио – делима и мислима, у пределима на које је био спреман да упути друге људе, јер и мисли су дела, и преваре нема - отвори се за сваког дупликат, заправо оригинал, те Животне Књиге свакога, и онда му се, према њој, одреде предели у којима ће боравити – јер их је купио и заслужио у време боравка делића Божије Енергије у неком људском телу.

Погледајмо шта ће се догађати када неки изађу из тог ЕУ Котла - помислиће да су се спасили од оних који су остали – а неће, биће сами, наставиће да раде како су и радили, оградиће се, поставиће тврде рампе и псе на улазима у своје државе, правиће разне предмете и потом ће утврдити да више немају коме да их продају, да су ти и такви предмети увек и били непотребни, у мери како су их они дотеривали и унапређивали све да би се људи непрекидно предавали само уживањима и нераду.... знате хоће људи ауто у којем је све на дугме, тешко им да отворе ручицом прозор, заборавили када се путовало на коњима, коњским и воловским запрегама - па били незадовољни скромним, поузданим аутомобилима у којима се није кисло, није било зима ни врућина - путовало су у затвореном, и хтело се све више и више – нерада, а пристајало се на разне услове: да се путује једном трасом којом пут води, да се мора стајати на само одређена места, да се мора плаћати - па сада нека свако замисли неко путовање на коњу и коњском запрегом, када се на пут ишло уз план и припреме, када се знао циљ путовања , када се успут бирало место за одмор, када се ручало на лепим пропланцима и  испод лепих дрвета, када се застајало на планинским изворима.... када се о том путу причало, када су људи имали времена да виде куда путују, да посматрају друге људе, њиве, њихове куће, да стају и упознају се, да постани пријатељи  да нађу снају или зета.... е, сада је томе дошао крај!

Биће најгоре и најтеже онима који су најдаље прешли на страну уживања, нерада и свега онога, што је свима јасно да из тог произилази.

Ми Срби смо тренирани за ово, још је у сећањима и младих, порекло њихових предака.... неће бити смртоносних ломова, а ломова ће бити, када се врате стазом предака уназад, на своја имања, они који то могу, остали ће променити погледе на све, радиће и трудиће се да и они постану неки привремени власници нечег Божијег на Земљи.

Ови из ЕУ ће доживети праву катастрофу у односу на нас, а неће им се ништа теже догађати од онога што су нама чинили свих ових векова и биће сада они гастарбајтери - гостујући радници, илити слуге, како ми то јасно и лепо кажемо - добре слуге, које ће се од тога, кроз неколико генерација, негде закућити.

Долазиће их много код нас.... биће нас са њима скоро дупло – ако, нека, то ће бити подстрек за наше који седе беспослени и јадни и тужни у градовима, а не могу да се упуте на пут повратка од 200-300 км.

Замислите како ће они реаговати, позитивно, када нам дођу други народи са удаљености од неколико хиљада километара и овде, као наше слуге, буду стално захваљивали Богу...

Од наших ће најгоре проћи бизнисмени и политичари – углавном расрбљени Срби, тешко ће им бити да почну из почетка, биће без ичега корисног, тражиће стално начина за нове лажи и преваре и тако ће нестајати.

Иде, брате Драгољубе, све како је Бог одлучио, не бринимо, дај Боже да Те не наљутимо још више, помилуј нас грешне - Твоје Србе, бар оне који су Те се сећали и призивали - о осталим - По Вољи Твојој Господе!

Ако Бог буде хтео, видећемо се, брате, за Божић - одох!

Да, ако Он буде хтео – ех, када би ово прочитало много више Срба, али доста је и оволико сваког дана 150-250, сваког дана по 50-60 нових, ако Он буде хтео прочитаће и неко до ових осуђених, па ће им бити на корист - ако не читају, опет добро!

Бог са нама - Пристани Боже!

Драгољуб


Постављено 09.12.2011.г. у 14,45 ч.  
___________________________________
Снимљено 6.12.2015.г. у 13,35 ч. - Права обавештајна узбуна у свету! Иако је мој блог блог из, по простору, мале државе, он је најчитанији од оних којим се обраћам. Погледајте ко се све крије иза србске, аустралиске  и израелске заставе - и тако непрестано, даноноћно. Косир коси - и ту се ништа не може! Хвала друговима Американцима што су измислили Интернет!
8'33 "  Београд

9'14 "  Ричмонд


9 comments:

Unknown 14. новембар 2015. 20:29  

Gos. Dragoljube navukao sam se na vase Blogove i svakim danom ocekujem vase , pisanje i najavu buducih dogadjaja sa nestrpljenjem.. Sa kojom preciznoscu od zadnjeg teksta i obastenju nas citalaca , o skinutom kisobranu iznad Rusije, zbog razocarajuce saradnje visokih licnosti Rusije ., sa CRVENIM ORKESTROM... onda me je obradovala vest da ste sa vasim clanovima iz grupe 888 aktivirali KOSIR koji ce da kosi po pravdi BOGA.. Sa kojom brzinom je pocela sama aktivnost Koisira nocas u srcu Evrope stvarno je zadivljujuce, na stetu obicnih ljudi , koji su uvek bili koolateralna steta , ali nadamo se kao jako lose po gospodu koji ste vi spomenuli. S verom u BOGA da ce Kosir odraditi dobro po napacene i vredne narode , i do konacne pobede DOBRA nad ZLOM... s POZ.....

Анониман,  16. новембар 2015. 10:07  

Gospodine Tatomirovicu, navescu jedno moje razmisljanje od pre nekoliko godina, sigurna sam da ce se mnogi pronaci i prepoznati.

Molim Vas,ne druzite se preterno sa sobom,
nemojte misliti da ste neko vrlo pametno i posteno drustvo,
Uvek kad pozelite da se druzite sa sobom, potsetite se, sta ste, sve drugima ucinili nazao, PA SE IZBEGNITE.
Izbegavajte se u ogromnim kolicinama. Uvek kada ostanete sami sa sobom, trazite jos nekog pored vas, drugi su mozda i humaniji nego sto mislite, drugi su mozda jos sa nekim vazecim zivotnim principima, nisu drugi bas sve pogazili kao Vi.
Prema tome ukoliko zelite sebi dobro klonite se sebe, klonite se kad god imate priliku, ili jos bolje pravite sebi priliku za izbegavanje,
Jer ,
to ce biti najbolji nacin da sebe postedite,
da sebe ne izneverite, da sebi ne podmetnete nogu i ne izigrate se.
Jer,
lako cete objasniti ako Vam neko namesti igru,
najteze cete razumeti ako neoprezno NAMESTITE SAMI SEBE,ONAKO ISTO KAO STO STE I DRUGE NAMESTALI!!!!!!!!!!

DAJ BOZE DA SVAKA ZVERKA POKAZE SVOJ TRAG,POMOZI POZE...

Pozdrav, Biljana Batar

Zlatni bilten 16. новембар 2015. 12:14  

Д. Татом ировић-одговор на Биљана Батар: Поштована, захваљујем на активном учешћу у раду Златног Билтена, Ваши коментари га обогаћују, молим Вас да ми се јавите телефоном. телефон је у "Контакт-у". Поздрав од Д. Татомировића

Анониман,  16. новембар 2015. 14:34  

"КО СЕ НОЖА МАШИ - ОД НОЖА ЋЕ ПОГИНУТИ!" - ХРИСТОС
У прилог реченом:
"Сећаш ли се, “пријатељу“ европски
Док не почне да се пуца по твојим улицама. А онда схватиш да је и твој живот пролазан у тренутку и ништа више вредан од живота једног Србина, Сиријца, Авганистанца. Да ли ћеш схватити или нећеш, на теби је!
Сећаш ли се, “пријатељу“ европски, када прве НАТО бомбе падоше на Србију 1999 год?
Сећаш ли се, “пријатељу“ европски, када оног лепог дана бомбардоваше наш лепи Ниш касетним бомбама?
Сећаш ли се, “пријатељу“ европски, растргнутих тела мојих Нишлија, који су само кренули у продавницу, на пијацу, у шетњу?
Сећаш ли се, “пријатељу“ европски, воза у Грделичкој клисури, који је био „случајно“ погођен навођеном бомбом твога НАТО пилота?
Сећаш ли се, “пријатељу“ европски, моста у Варварину на коме, поред осталог света, погибе и српско девојче Сања Миленковић, математички геније? Пре је умрла него што је поживела.
Сећаш ли се, “пријатељу“ европски, мале Милице Ракић, коју је гелер твоје бомбе погодио док је седела на ноши?
Сећаш ли се, “пријатељу“ европски, и једне српске жртве која није била ништа до “колатерална“ штета, како је знао да каже зликовац Џејми Шеј, портпарол твог терористичког НАТО удружења.
Сећаш ли се, “пријатељу“ европски, да су твоји НАТО терористи 78 дана терорисали и убијали Србе, јер нису дали своје Косово, а да никога нису напали у окружењу.
Сећаш ли се, “пријатељу“ европски? Или си све заборавио, па си кренуо даље да и друге тероришеш на исти начин! Да им уништаваш државе, да од мирних људи правиш избеглице и терористе.
И шта се десило?
На твој тероризам понижени су одговорили тероризмом. Пуца се по улицама Париза, људи гину!
Чујем, Оланд најављује одмазду!
Нормално, сваки Европљанин дупло вреди од једног Сиријца, Ирачанина, Србина… Европљанин нема цене, његов живот је изнад живота других, јер је он као терориста посвећен, он све сме и све може, све му је допуштено. А удружен са Американцем ти, Европљанине, немаш границу, можеш да тероришеш и Васељену.
Док не почне да се пуца по твојим улицама. А онда схватиш да је и твој живот пролазан у тренутку и ништа више вредан од живота једног Србина, Сиријца, Авганистанца…
Да ли ћеш схватити или нећеш, на теби је!
(Зека Поповић)
Извор текста: http://svisrbisveta.org/izdvojeni-tekstovi/secas-li-se-prijatelju-evropski/#ixzz3rey2YqXr"
Драган Славнић

Анониман,  17. новембар 2015. 11:01  

Ja sve, ipak mislim, da je zakasnela pravda, ipak, nepravda. A sve što se događa, opet mi "smrdi po čoveku", a ne po Bogu
Zorana Filipović

Анониман,  17. новембар 2015. 14:38  

Braco Srbi!!!!!!!
Umete li da se obracunate sa sobom,otvoreno kao sa prijateljem, drugom ili kao sa nekim ko vas je izdao, jer razgovor sa samim sobom vecini ljudi je najteza komunikacija.
KRENITE, IZGRADITE SVOJU DUHOVNU VERTILALU. Imate vremena, nije jos sve izgubljeno,-sperite skramu sa ociju, ucmalost i ravnodusnost s lica, jer ne mojte posle da se vajkate kako vam je sopstevni lik u ogledalu mutan, ili pak, da se bojite onoga sto cete u ogledalu videti ili naprotiv , sto necete moci da vidite....Sami cete biti krivi.
Zato,
upucujem poziv novim, mladjim generacijama,da se vrate u mesta, iz kojih su, ne tako davno, odbegli njihovi ocevi-trazeci posao, verujuci u bolji,lagodniji zivot.
Mozda cete Vi, osetiti zov opustelih sela,zgazene i ispucale zemlje koja VAPI,
Mozda cete konacno shvatiti da vam ona daje smisao i punocu zivota.
A do tada, ostace u secanju onih, koji jos uvek nisu izgubili kolektivno i svako drugo pamcenje, kao dozivljena i prozivljena idila, puna mirisa i boja, jednog ne tako davno, izumrlog zivota.
Ostace seta i gorak ukus na usnama i trnje u ocima.
Pozurite, mozda cete ako Bog da, zateci staru kucu, koja VAS ceka,sazidanu od te iste zemlje, koju su tako olako bez grize savesti i trunke kajanja, NAPUSTILI vasi ocevi.
VI POZVANI, A NE PROZVANI, SPERITE TU SRAMOTU, *ZGAZENE I OSTAVLJENE ZEMLJE*.....VRATITE JOJ SE.....videcete, primice Vas rasirenih ruku,razdragana srca u nedra svoja,...Zar Vam to nije dovoljno, sta ima lepse od toga...
Ostavite sve /dolare, evre, kuce sa bazenima, jahte/ i pohrlite u svojuOradzbinu,vratite se svojim korenima i PRONADJITE,UREDITE, OGRADITE,/ne bodljikavim zicama, vec CVECEM, SMILJEM I BILJEM,/SVOJE IMANJE.
Pozurite, probajte, pokusajte i znajte, da ce vam zivot biti puniji za onoliko koliko ste napora uneli u njega.Samo toliko, bice dovoljno.
I jos nesto,
visak novca s radoscu nesebicno darujte Fondu sa izgradnju Svetilista Nikole Tesle na Radan planini. Samo tako cete steci mir i spokoj u dusi, a svom narastaju i buducim pokolenjima Bozji blagoslov
Ako se pitate, da li cete uspeti......Uspecete,
Zato sto ste ostavili tudju, jalovu zemlju, na kojoj samo korov svake vrste uspesno radja,
Zato, sto ste bacili tudj pasos,odbivsi da budete gradjani II reda,
Zato, sto ste iz proklete zemlj,/Amerike, Nemacke, Engleske/ izneli tesko stecen novac, i uneli u SRBIJU, VASU POSTOJBINU, BEZ KOJE VI NE POSTOJITE, i sto ste s tim istim novcem posejali na SVOJOJ OCISCENOJ,POORANOJ I POTANJIRANOJ ZEMLJI, NAJLEPSE SEME,SEME KOJE UVEK RADJA NAJSOCNIJE PLODOVE, PLODOVE ZIVOTA-----SEME LJUBAVI
Braco Srbi,
Zakuvalo se, zahuktava se, kucnuo je cas, VRATITE SE, dok jos mozete,....ne mojte posle, da molite i stojite u redovima-cekajuci da Vas primimo nazad, ucveljene, bose, gole i ranjive. Onda ce to biti mnogo teze, verujte.....
Prihvatite Bozji poziv i blagoslov, VRATITE SE...VI IMATE GDE,VI OVDE PRIPADATE,OVDE STE SVOJI, SVOJ NA SVOME,.....SAMO OVDE STE LJUDI, A NE ROBOVI....SAMO OVDE....
POMOZI IM BOZE DA CAS ODLUKE BUDE KONACAN...S VEROM U POZITIVAN ISHOD.......Biljana BATAR

Анониман,  19. новембар 2015. 21:15  

Алекса Шантић

Остајте овдје

Остајте овдје!.. Сунце туђег неба
Неће вас гријат ко што ово грије;
Грки су тамо залогаји хљеба
Гдје свога нема и гдје брата није.


Од своје мајке ко ће наћи бољу?!
А мајка ваша земља вам је ова;
Баците поглед по кршу и пољу,
Свуда су гробља ваших прадједова.


За ову земљу они беху диви,
Узори свијетли, што је бранит знаше,
У овој земљи останите и ви,
И за њу дајте врело крви ваше.


Ко пуста грана, кад јесења крила
Тргну јој лисје и покосе ледом,
Без вас би мајка домовина била;
А мајка плаче за својијем чедом.


Не дајте сузи да јој с ока лети,
Врат'те се њојзи у наручја света;
Живите зато да можете мријети
На њемом пољу гдје вас слава срета!


Овде вас свако познаје и воли,
А тамо нико познати вас неће;
Бољи су своји кршеви и голи
Но цвијетна поља куд се туђин креће.


Овдје вам свако братски руку стеже —
У туђем свијету за вас пелен цвјета;
За ове крше све вас, све вас веже:
Име и језик, братство, и крв света.


Остајте овдје!.. Сунце туђег неба
Неће вас гријат ко што ово грије, —
Грки су тамо залогаји хљеба
Гдје свога нема и гдје брата није...

Алеса Шантић је, по ''БОЛОЊИ'' избачен из школског програма, посебно због ове родољубиве песме.

Драган Славнић

Анониман,  22. новембар 2015. 19:38  

КРЕНУЛО ЈЕ КРЕНУЛО...


''Андреј Фајгељ приведен због објаве на Јутјубу?



недеља,

22.Nov 2015



Posted by Стање ствари in Вести над вестима


.
Ознаке

Јутјуб, Андреј Фајгељ


Бивши директор Културног центра Новог Сада Андреј Фајгељ приведен је у току дана на информативни разговор због коментара потеза актуелне власти, сазнаје НСПМ.

Андреј Фајгељ
—Андреј Фајгељ



У свом видео запису, који је објавио на Јутјубу, Фајгељ је оштро осудио Вучићев дочек на аеродрому са погачом и соли за генералног секретара НАТО Јенса Столтенберга.

Према сазнањима портала ИН4С, Фајгељ је „ухапшен под оптужбом да је позивао на рушење уставног поретка”.

(Стање ствари)''

Драган Славнић

Zlatni bilten 22. новембар 2015. 22:21  

Их, господин и наш брат Фајгељ, замерио Вучићу на мало соли и мало погаче, као да то кошта не знам колико! Србија Драгољуб Татомировић

Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Временска прогноза

Курсна листа

Веб мастерс

  © Copyright 2010 Termokolor - Izrada sajta

Vrati se na Vrh