Recept protiv straha


*7525.л.Г., од Потопа, месец  трешњар,
дан 1-ви, по србском календару.
*01.06.2016. године, по латинском календару.          


РЕЦЕПТ ПРВОГ ДИРЕКТОРА ПРВОГ УДРУЖЕЊА
КГБ У СРБИЈИ, ПРОТИВ СТРАХА

-Ко сме тај и може!- 
(Војвода Живојин Мишић)

Част ми је, и лично велико задовољство да потврдим: Удружење Грађана  „Комитет за Грађанску Безбедност Србије Београд - Панчево“, скраћено (''КГБ СРБИЈЕ Београд – Панчево'') је и званично основан и отпочео са радом 31.05.2016. године!
У преговорима смо и да отворимо наш клуб у Панчеву.

Рече Господ Исус Христос својим ученицима: ''Где се двоје или троје сакупе у моје име, и ја сам са њима''.

Прва тројица која су се осмелила и да ураде онако како говоре, пишу и делају су, наравно као идејни творац целе замисли, храбри и непоткупљиви Заставник, др Драгољуб Татомировић, затим Срђан М. Берић, дипломирани инжењер електротехнике из Београда, и моја маленкост Милан Ц. Исаиловић, проф. народне одбране из Панчева. Одлука донета 22.05.2016., године, на дан летњег Св.Николе, на Сабору Братства ''Срб и Ја'',  у Белом Потоку, испод Авале. Договорено је реализовано, за укупно 9 дана!

За почетак,  да вам испричам једну кратку причу:
У неком животињском царству, одлучи један жути мрав, да крене на Хаџилук, до Јерусалима, светог града, и да се за свог живота поклони на гробу Исуса Христа. Док се припремао за пут и паковао неопходне ствари, брзо се рашчуло међу осталим зверкама да жути мрав иде на хаџилук, ни мање ни више него у Јерусалим! Убрзо му се двориште испуни свим могућим становницима овог царства, од других мрава, птица, лисица, хијена, мајмуна, а  међу њима и угледније зверке: тигрови, вепрови, вукови, медведи...сви дођоше да се чуду начуде: жути мрав намерио да путује на Хаџилук. На крају, дође лично главом и брадом и сами цар животињски, Лав страшни, да се и лично увери, дознавши за причу.

Док су други са подсмехом и подругљивошћу збијали шале на рачун жутог мрава, и његове мегаломаније, како су гласно изговарали, Цар животињски, прекиде овај жамор, гласном риком и питањем: ''Је ли бре, жути мраву, одакле теби смелост и дрскост, да ти најнезнатнији у целом мом царству, кренеш на овај за тебе немогућ и недостижан пут? Знаш ли шта те све чека на том путу? Знаш ли колико само потока, језера, река и мора треба да пређеш да би стигао у Јерусалим? Ја лично, и поред свог достојанства и моје снаге које се сви плаше, не бих кренуо на тај неизвестан пут! Ценим да ти никада, тамо нећеш стићи, однеће те прва бујица, прва јача киша! Умрећеш на том путу!''

На то све животиње праснуше у неконтролисани смех, подврискивање, цику. Некако се хијена најслађе смејала, овој царевој досетки. Опет Цар, риком прекиде свако смејање и церекање и упита мрава: ''Имаш ли штогод да ми кажеш, у одбрану овог твога лудог наума?'' ''Имам'', рече жути мрав, храбро иступивши пред царем, са погнутом главом и сламнатим шеширом у руци. ''Ја сам рођен као жути мрав, и умрећу као жути мрав. Али више волим, ако већ могу да бирам,  да умрем на путу за Јерусалим, него овде у шуми, у царству твоме,  а да нисам ни покушао да кренем на пут, да се поклоним нашем Господу''!

 Рецепт против страха - главни састојци:

1.  Сетимо се најпре а увек када осетимо страх, да смо створени по лику и подобију нашег Творца! Има ли страха у Бога? Боји ли се Господ ичега? Наравно да не, јер је све створио премудро и савршено са крајњим циљем и сврхом, на радост свију и свега! Будимо као он! Радујмо се животу!

2.   Зашто онда осећамо страх, од живота, других људи, болести, смрти, неизвесности, незапослености? Будући да нас је Господ сачинио као икону своју, дао нам је слободну вољу, да бирамо и одлучујемо, дао нам је атрибуте своје божанствености! Нико други у васељени нема слободну вољу, до човек! А страх који осећамо, као дете које се загуби у шуми, са очињег видокруга, је сигуран знак: одлутали смо са његове уске стазе, почели смо да творимо своју вољу! Страх нам уствари говори и упозорава нас да наша воља, жеља, хтење, је у битном несагласју са Божанским планом!

3.  Откријмо Божански план о нама. Како? За почетак поштујмо десет божијих заповести. Покајмо се за недела наша! Вратимо украдено, извинимо се за лажно сведочење против ближњих, не будимо прељубочинци, не стварајмо себи идоле од хране, секса, политике, идеологије... Истински из дубине срца замолимо за опроштај оне које смо на било који начин повредили....Такође опростимо и другима који су нас повредили....Подвуцимо црту и кренимо у живот из почетка али са жељом да се мање греши. Ако и поново погрешимо, трудимо се да то што пре исправимо. Не остављајмо зло семе да исклија.

4. Откријмо Божански план о нама. Како? Почнимо да се молимо, искрено, једноставним речима: ''Господе шта је сврха мог живота?....Господе, како да поступим у овој ствари?....Господе покажи ми пут?...Господе, не дозволи да се огрешим, исправи ме....

5. Сазнајмо Божански план о нама. Како? Зазивајмо име Господње, када год је то могуће. ''Господе Боже, Исусе Христе, сине божији, помилуј ме грешног''. О овоме детљно пише на ЗЛАТНОМ БИЛТЕНУ и чланку  : ''Кључ за призивање госта''. Творимо умносрдачну молитву, за коју кажу православни монаси да је бич за демоне. Растерује и најцрње градоносне облаке. Доноси радост и мир у срцу. Захвалност Богу за све што имамо. Ко тражи наћи ће. Ко куца отвориће му се. Пре или касније, свеједно је, јер време не постоји.

6. Коме не успе и не пође за руком ништа од овога, остаје му још купање ватром. Како? Када се окупи довољна група, наложе се три кубна метра тврдог дрвета, уз одговарајућу припрему, изују се боси, прво инструктор пређе бос преко жара, зазивајући име господње, а онда сачекује и остале. Свако доноси одлуку за себе. Нема присиле. Свако у том тренутку преузима и одговорност за свој живот, за свако чињење или нечињење. Резултати буду обично изнад свих очекивања. Обично нестаје страх од живота, будућности, смрти. Отвара се нови поглед на свет и властити живот у њему.

Има пуно симболике и у самом називу нашег Удружења грађана ''КГБ СРБИЈЕ Београд- Панчево''. Некада је овај назив ледио крв у жилама идеолошким противницима против којих се и борио и због чега је основан стари КГБ у СССР-у. Знало се да немају милости и да су то сурови момци. Да у Бога не верују.

Ми у нашем ''КГБ''-у, верујемо у Свето Тројство: Господа Бога живог и свеприсутног, и његовог сина Исуса Христа васкрслог из мртвих, и Духа Светог, утешитеља. Овај наш, самоорганизовани  ''КГБ'', нас ослобађа страха од немоћи државе, нестручних и корумпираних чиновника, апаратчика, партијских намештеника који живе за плату, и скоро уопште се не мешају у свој посао, у полицији, судству, тужилаштву, свим јавним институцијама. Такође овај наш ''КГБ'' буди наду да је могуће преуредити систем државе мирним, ненасилним путе, а на ползу свих, односно огромне већине мирних грађана Србије.

Наш ''КГБ'' нас ослобађа од страха, који се плански производи од свих досадашњих државних апарата, почев од 1944. године, и отимањем и преузимањем власти од стране комунистичке секте, и сталним фаворизовањем себе, да само они знају да воде државу и да ће све пропасти ако они оду са власти.

Можда је и праведно да баш наш ''КГБ'' поново уведе ред и законитост у Србију, јер је филијала старог КГБ-а, како год се звала, (ОЗНА, УДБА, СДБ, ДБ, БИА, КОС, ВОА...) увела безакоње чије плодове и ми сада кусамо сви заједно!Не могу се рђавим средствима и новим безакоњем исправљати старе неправде!
Применимо постојеће законе, једнако за све!
Дођите и прикључите нам се!

*ПОСТАНИТЕ НАШ ''КГБ''- јац и ОСЛОБОДИТЕ СЕ СТРАХА!
НЕ ПЛАШИМО СЕ НИКОГА ДО БОГА ЖИВОГА!

*ОНИ НА КОЊИМА И БОЈНИМ КОЛИМА А МИ СА ИМЕНОМ ГОСПОДЊИМ НА УСНАМА! (Псалтир, псалм:)

*СРБ ЈЕ ХРИСТОВ, НЕ ПЛАШИ СЕ СМРТИ! (Св.муч.ђакон Авакум)


СРБИЈА Милан Ц. Исаиловић, мрав пешадинац.
Први Директор Првог КГБ удружења грађана у Србији
Тел. +381 65 371 17 10 (Из иностранства)
               065 371 17 10  (из Србије)
e-mail: milan.isailovic64@gmail.com


Детаљније на: 
http://komanda-540.blogspot.rs/2016/05/osniva-se-kgb-srbije.html

Постављено 01.6.2016.г. у 13,37 ч.

_________________________

Снимљено 1.6.2016.г. у 13,53 ч. - Застава Русије
Браћо, Руси, овај рецепт важи и за вас! 
4'13"  Београд
5'50"  Београд
7'28"  Београд
8'16"  Београд

 Снимљено 1.6.2016.г. у 19,40 ч. - Застава Русије
4'33 "  Београд



3 comments:

Анониман,  1. јун 2016. 15:03  

Srbija Biljana Batar
SRECNO, BRATE MILANE!!
Neka ti Gospod osvetla puteve,neka te vodi stazama uspeha na dobrobit sviju nas!Bog je uz hrabre i neustrasive.Vi ste nasa uzdanica. Pozdrav Zastavniku i bratu Bericu. Hvala nasem Zivom Bogu i svim clanovima Srbih 888.

Zlatni bilten 1. јун 2016. 15:33  

Александар Новчић: У мом Краљеву је некада у индустрији радило преко 20.000 људи а сада не ради ни 2.000, а број становника се повећао за преко 30.000 који су се због ратова доселили. До октобра прошле године сам радио у једној фабрици која је својевремено била најјача у граду и из ње радници нису хтели да иду у Немачку да раде, јер су овде имали већу плату. Када је почела да пропада прва фирма у граду, сви су мислили да то њима неће да се догоди и нико се са њима није солидарисао, а сад су све фирме пропале. Сад се исто то дешава на нивоу целе Србије. Један приватник из Краљева може да утиче да се један ИМТ затвори да би он могао да увози тракторе из Кине, а све то због заштите коју има од председника државе због услуга које чинио њему и осталима.

Srbija Biljana Batar: Cudan smo mi narod, jer pre svega nismo solidarni,zivimo po onoj narodnoj *Selo gori a baba se ceslja* ili *ne desava se meni, pa koga je briga.*, brinemo samo za svoje uske, sitno sopstvenicke interese, ne shvatajuci da zajednistvo na bilo kom planu i zbijeni redovi, cine mocno oruzje, nepobedivu snagu. Ne shvatamo, jer smo se zaglavili u bespucu izgubljenih nadanja i htenja, u korovu zivota. Cekamo Juni-zarad godisnjih odmora, uzivanja i dokolice, a ne Juni-za preobrazaj kolektivne svesti i otreznjenja. Gresimo, propadamo, vicemo *DOSTA JE* a i dalje srljamo u nepovrat, nemocni da se odupremo toj perfidnoj sili, koja se zove luksuz ili prestiz, naravno prividan,jer najveci je luksuz, po meni, naci mir i spokoj u dusi. To je neprocenjivo blago. Ali, kako naci mir, kada smo indolentni prema neprijatnim zbivanjima, koja se desavaju svuda oko nas,/ Kada mirno posmatramo nase prijatelje kada ih isteruju sa posla, kada im rasprodaju fabrike, kada im smanjuju plate, oduzimaju stecenu kategoriju-minuli rad, penzije / tu nema mira! Tu ima ravnodusnosti i neosecajnosti za tudje probleme i nebrige. Tu ima oholosti i gordosti, a to su dva najveca greha......I posle svega ocekujemo da nam Gospod pomogne, da nas pogleda! Pitam Vas, a zasto bi. Zasto bi Gospod pogledao nekoga ko nije solidaran prema bratu svome, ko u sebi ne gaju osecaje bliskosti, ko nema suza pokajanja, ko ne saoseca. Zasto bi/ Reci cu Vam...pa i nece, generalno gledano, vecina od nas nije to zasluzila.Dobro razmislite! Juni je dosao.Sta cete sad, kuda cete krenu*Da li u duhovni preobrazaj i otreznjenje, ili na godisnji odmor* ODLUKA JE NA VAMA!

Borislav Milisic,  1. јун 2016. 22:52  

Mislim da ce te se sloziti da je najvredniji bijeli covjek u novije vrijeme ako ne i uopste narod iz istocne Njemacke stari Prusi koji, Bozijim dopustom, podpadose pok sovjetsku cizmu i komunizam i poslije 40 godina mraka taj narod vise nije ni sjenka nekadasnji zakleti radnika i discipline.Sad i poslije 26 godina oslobadjanja od diktature satanistickog komunizma taj isti narod nikako da se probudi i vrati sebi, da ponovo postane ono sto je nekad bio, najvredniji bijeli covjek na planeti.Dakle 40 godina tiranije i mraka komunizma vece je zlo ucinilo svabama a i svim ostalim narodima koji su bili pod tom satanistickom sektom nego sva druga iskusenja kroz koja su ti narodi prolazili pa i mi Srbi ali ima i ona davna poruka Vladike Nikolaja Srbima da nam je jedini spas povratak nasoj jedino istinitoj Pravoslavnoj Vjeri i stvananje porodicni zadruga i dok se god kao narod ne probudimo iz duboke anestezije mraka komunizma i istinski ne zavapimo gospodu za oprostaj, dusevnog mira niti svenarodnog boljitka nece niti moze biti. Zato draga braco i sestre bez oklijevanja zavapimo gospodu i vracajmo se nasoj vjeri i na selo gdje covjek postaje u vjeri, pravi domacin i slobodan covjek koji zavisi samo od Boga i vremenski uslova koje Gospod popusta.Na taj korak se moze opredjeliti samo covjek koji je zadobio istinski mir koji je jedino u nasoj vjeri i kada to kao narod svatimo mozemo se nadati boljem sutra a ja nesumnjam da ce do naseg istinskog preporoda ipak doci jer smo mi jedini narod koji ima izreku ; Neka bude sto biti nemoze i to potvrdili bezbroj puta u nasoj slavnoj i burnoj istoriji i zato i sada draga braco i sestre prvo istinsko vracanje nasim korjenima i vjeri a onda bez oklijevanja pridruzivanje nasim rodoljubima iz Komanda 540 i Srbih 888 koji rade na preuzimanju vlasti u Srbiji i svenarodnom preporodu.

Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Временска прогноза

Курсна листа

Веб мастерс

  © Copyright 2010 Termokolor - Izrada sajta

Vrati se na Vrh