Sila cara bezumnika


Сила цара безумника

 -Докле она траје?-

"Нема Бога, рече безумник у срцу свом!"


Одмах потом Бог га остави самом себи, са малом, људском памећу и знањем, ма тај безумник био најобичнији човек или цар, мале или велике земље. Ако је у питању појединац, онда трпи и пропада само он и његова породица, али ако је у питању цар, онда последице трпи и његов народ, јер је лик цара казна или награда једном народу -  народ је сагласан да му такав цар буде на челу!

Барак Обама - цар оних који се
не боје Бога, па видимо докле је
стигао


Цар-безумник је цар-безбожник, осуђен да све чини сам, у уверењу да човек може (било шта) сам. Грађевине таквог цара, ма какве биле, падају од лаког поветарца које покреће Бог, јер су такве грађевине, грађевине од магле, противправно саграђене …. ма где, ма како и ма за које потребе, разлике нема, оне падају!

Када такав цар увиди да његове противправне грађевине падају, да се његов план не остварује и поред беспрекорних техничких средстава која се користе у оквиру тог плана, он запада у стање треме, трема прерасте у стање страха, страх учини да сматра да је издат од људи…па филтрира своје окружење, које једва чека на такве филтере у нади да ће они проћи а други, за чија се места такмиче, остати, око цара се створи атмосфера издаје и обожавања, план због којег је цар одлучио да филтрира своје окружење бива стављен по страни те се цар и сво његово окружење баве филтрирањем… То стање, када се сви  само тиме баве, убрза падање Грађевине од магле – Плана, који је цар сачинио ослањајући си се на своју малу памет и малу памет оних којим се окружио. 

Даље-за читање или регистрацију-клик на:


1 comments:

Анониман,  13. новембар 2015. 13:05  









POSTOVANI GOSPODINE TATOMIROVICU,
Navescu stihove jedne mlade pesnikinje uvazene LJiljane Cuic

Ne vredi bogatstvo ne vrede ti kuce, da postanes Srbin to je nemoguce,Srbin mozes postat samo po rodjenju, svojom voljom ne mozes, ni po naredjenju.
A Srbin se moze odreci svog roda i postati covek drugoga naroda.
Ko se jednom odrekne od roda svojega, nikad vise nazad ne primamo toga.NE PRIMAMO NJEGA A NI POKOLJENJA, JER U SRBE NEMA, NEMA UCLANJENJA.
SRBIN IZDAJU NE PRASTA NIKOM, PREZIRE SVAKOG SA TAKVIM LIKOM,KAD SMO VEC KOD TOGA PRAVI JE SRBIN SLIKA BOGA.

DOK JE SRPSKA DUSA ZIVA DOTLE SRBIN SRBIN BIVA,
BOG IZABRA LJUDE OVE --SRPSKI NAROD TO SE ZOVE..

S postovanjem, Biljana Batar

Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Временска прогноза

Курсна листа

Веб мастерс

  © Copyright 2010 Termokolor - Izrada sajta

Vrati se na Vrh