Shvatili šta je važno


Схватили шта је важно

-Исповест-објашњење једног студента-демонстранта-

Србију су одмах после председничких избора 2.4.2017.г. потресле демонстрације младих. Нису имали вође, нису хтели са било којом постојећом странком, очекивали су да им се придруже њихови професори и наставници, деде и бабе, тетке, мајке и очеви….. чекали, шетали, кисли, смрзавали се и на крају је провладин билтен „Информер“ могао а констатује да су демонстрације биле нуспешне и да су престале.

Цар Србије, АВ је дао своју сагласност да шетају колико им је воља, и он би али нема времена, са њим се сложио и Томислав Николић, председник Србије, полиција је гутала кнедле, мешала се са студентима, сликала их, а понекада и предводили, све са циљем да се оне саме од себе угуше. Био је то последњи трачак наде ове генерације да ће по нечему бити упамћена.

Мејлом сам добио текст једног од оних који су се профилисали као нека врста вођа који су схватили грешке и предузели мере да наставе своју борбу, која никако није само њихова, јер је ово борба свих нас, замрлих, у стању предаје, у стању чекања. Ја сам им свој блог ставио на располагање-склопило се да се моја идеја из 2013.г. о ненасилном преузимању власти у Србији, реализује уз помоћ омладине!

Браво омладино, браво студенти!

Браво и за Александра Вучића који није тражио да се према њима примени сила, јер је створио себи једну мирну одступницу уколико му све ово што ради досади.

Србија Драгољуб Татомировић,
Заставник Организације „Команда-540“


Постављено 9.5.7526/2017.г. у 18,12 ч.
____________________________________________

Покрет „Културом против диктатуре“ је група младих истомишљеника која се одвојила од првобитних, нажалост неуспешних протеста, у виду буђења свести српске омладине и српског народа. Стајали смо на улици сатима, данима, а убрзо и недељама. Увиђајући поражавајућу чињеницу да се од првог дана протеста, осим драстичног смањења броја људи, ништа није променило, одлучили смо да оснујемо сопствену групу.



Наш циљ је био да подржимо формалне организаторе и заједно са њиховом логистиком, а нашом креативношћу, подигнемо читав контекст протеста на озбиљнији ниво. Током разговора установили смо да нам циљеви нису заједнички, па самим тим сарадња није била изводљива. 

Иако нам циљ није био да организујемо властите протесте, 30. априла, након још једног бесмисленог протеста, решили смо да узмемо ствари у своје руке.

Након непроспаване ноћи, одлучили смо да морамо деловати брзо и концизно, због тога смо први самостални протест заказали за 3. Мај. 

Захтеви нису формални уколико нису достављени надлежним институцијама. Вођени тиме, одлучили смо да сопствене захтеве, у писаној форми, предамо надлежним институцијама.

Током протеста који се одвијао испред Уставног суда Србије, већ поменутог дана писарница у своје предвиђено радно време није радила. Због тога нам је онемогућена прилика да предамо наше захтеве. 

Наредни протест одржан је 5. Маја испред зграде Председника Републике Србије на Андрићевом венцу, са намером да нашу поруку пренесемо актуелном председнику Томиславу Николићу.
Овога пута, писарница је поштовала радно време, па нам је предаја и овера захтева омогућена. У складу са културним духом за који се залажемо, наш протест је носио симболичан назив „Проклета авлија“, указујући на неподношљиву колотечину у којој се наша земља налази. Председнику смо уручили документ којим захтевамо да се хитно распусти Народна скупштина Републике Србије због њене неуставне активности.

С обзиром да не знамо када ће и где ће овај текст бити објављен, не можемо причати на слепо, али вам са сигурношћу можемо рећи да ће протест 8. Маја проћи у истој атмосфери и енергији као претходна два.
Протест ће се одржати испред зграде Владе Србије у 14.00 ч., док ће његов симболичан назив овога пута бити „Злочин и казна“. Наравно, уручивање наших захтева, у случају поштовања радног времена, неће изостати.



Неопходно је напоменуто да је у групи „Културом против диктатуре“ све јавно и да ће њени организатори испред овог текста јавно иступити.

О даљим плановима везаним за протест, можете сазнати на нашој фејсбук страници „Културом против диктатуре“.



С поштовањем:

Ђорђе Алексић, Коста Ђорђевић, Гаврило Вучетић, Слободан Јокић, Милан Шуменковић, Павле Терзић, Лука Павловић, Лука Јованов, Василија Маројевић, Теа Поповић.
___________________________
Снимљено 9.5.2017.г. у 18,22 ч. - Руси, Американци 

и Енглези помно прате шта се збива у Београду!
10'3"  Београд
10'58"  Београд

21'21"  Београд


Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Временска прогноза

Курсна листа

Веб мастерс

  © Copyright 2010 Termokolor - Izrada sajta

Vrati se na Vrh